Φωτογραφίες

Αναζήτηση

Φωτογραφίες

Αναβίωση της Κρητικής Καντάδας στο κέντρο της Αθήνας από την «Παγκρήτιος Ένωσις» και το Σύλλογος Μελαμπιανών της Αθήνας. Η Κρητική Καντάδα ξεκινησε από το Μοναστηράκι και οι συμμετέχοντες διάνυσαν την οδό Ερμού με λύρες, λαούτα, μαντολίνα και τραγούδι και κατέλυξαν στην Πλατεία Συντάγματος όπου υπήρχε περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα». Εκεί μπροστά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης είχε στηθεί κρητικό παραδοσιακό μουσικοχορευτικό γλέντι όπου συμμετείχαν οι αδερφοί Στρατάκη και στο χορευτικό κομμάτι ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "Κρήτες".

Νάχα τη χάρη τω πουλιώ να πέταγα κοντά σας, να καμαρώνω να θωρώ τη τόση λεβεντιά σας!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "His Majesty the Greek Immigrant», που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά, με πρόεδρο την κυρία Μαίρη Ρυσσάκη, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που έγινε στις 20 Ιουλίου, 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών με τίτλο «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ». Οι "ΚΡΗΤΕΣ" ήταν εκεί μαζί με τους μουσικούς καλιτέχνες Μιχάλη και Ευθήμη Κοζονάκη και Ανδρέας Γεωργιλάκης,

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "ΚΡΗΤΕΣ" έδωσε το παρόν, σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα, όπου με αστείρευτη λεβεντιά, πάθος αλλά και άψογη τεχνική χάρισαν ένα μαγευτικό θέαμα. Μουσικά πλαισίωσε τον Όμιλο το συγκρότημα των αδελφών Κοζωνάκη. Τα 22 χορευτικά σχήματα Πολιτιστικών Συλλόγων, οι 10 χορωδίες και οι 700 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα «μάγεψαν» το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στο Κατάκολο.

Ετούτη τη ξεφάντωση να το κατέχετ' όλοι
θα τη θυμούμε ώστε να ζω καθημερινή και σκόλη

Οι μαντινάδες προς τον Μακαριότατο Αρχιεπισκοπο Ιερόνυμο απο τους Κρήτες

 

Ο Δήμος Περιστερίου φόρεσε το γιορτινό του χαμόγελο και σε πείσμα των καιρών μετάτρεψε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ημέρες χαράς και αισιοδοξίας. Στόχος και φέτος ήταν να γεμίσει η πόλη με χαρούμενα πρόσωπα και η νέα χρονιά να μας βρει όλους με διάθεση θετική.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής φιλοσοφίας του Ελληνοαμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Κρητικού χορού από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Κρήτες και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Πετράκη με θέμα «Ο Κρητικός χορός από το χθες στο σήμερα»

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Ώρες λειτουργίας:

  Καθημερινά, 18:00 - 21:00
 • Διεύθυνση:

  Πεντέλης 22
  Περιστέρι
 • Τηλέφωνο:

  217 70 42 111
  210 35 78 891 (Πρωινές ώρες)
  697 488 74 38
 • Email:

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.