fbpx
Ο Όμιλος

Αναζήτηση

Βιογραφικό

gp

Βιογραφικό χοροδιδασκάλου Πετράκη Γιώργου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά με καταγωγή από τον Αποκόρωνα και την Κίσσαμο.

Είναι Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Metropolitan του Λονδίνου, με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Kentucky των ΗΠΑ και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η πρώτη του επαφή με την κρητική παράδοση ήταν σε ηλικία 7 χρονών με την πρώτη ομάδα του χορευτικού ομίλου «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» και με δάσκαλο του τον Αμαριώτη Κωστή Μπούτζουκα. Η συμμετοχή της ομάδας σε πολλές εκδηλώσεις στην τοπική κοινωνία των Χανίων και σε όλη την Κρήτη, σε συμπόσια και διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, του έδωσαν αρκετή εμπειρία σε χορευτικές παραστάσεις.

Δάσκαλός του επίσης στα Χανιά ήταν και ο Θεοχάρης Ξηρουχάκης όπου ως πρωτοχορευτής του στο συγκρότημά «Λεβεντογέννα Κρήτη» εκτός των πολλών παραστάσεων, συμμετείχε και στα διετή γυρίσματα της πρωτοποριακής βιντεοταινίας εκμάθησης κρητικών χορών Η Λεβεντιά των Κρητικών Χορών.

Με την άφιξη του στην Αθήνα το 2003, εντάχτηκε στην χορευτική ομάδα του «Κέντρου Κρητικού Πολιτισμού» με το δάσκαλο Θοδωρή Τσόντο.    

Τελευταίος του σταθμός ο «Λαογραφικός Όμιλος Κουρήτες» με δάσκαλο και πρόεδρο το Μανώλη Παττακό, όπου για εφτά χρόνια ως πρωτοχορευτής τίμησε την Κρήτη με πολλές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με τους Κουρήτες επίσης χόρεψε στο Θέατρο Παραδοσιακών Χορών της Δώρας Στράτου.

Ο Γιώργος Πετράκης έχει εκπροσωπήσει την κρητική παράδοση ως πρωτοχορευτής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος αλλά και χώρες του εξωτερικού όπως  Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Φιλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Κίνα , Αμερική ενώ εχει τιμήση την Κρήτη σαν πρωτοχορευτής σε μέγάλες παραστάσεις σε θέατρα όπως το Ηρώδειο Αττικού, Μεγαρο Μουσικής Αθηνών, BOZZAR των Βρυξελλών, Παλλάς, Θεατρο Δωρας Στράτου κα. .

Το στίγμα του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αττικής το έδωσε δυναμικά με την εκλογή του  ως αντιπρόεδρος, κοσμήτορας και υποψηφιος Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, του μεγαλύτερου πολιτιστικού Σωματείου στην Ελλάδα.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Τόσο η καταγωγή όσο και τα ερεθίσματα από τις δύο διαφορετικές επαρχίες των Χανίων στις παραλλαγές και τοπικές ιδιομορφίες του χορού, συνετέλεσαν ώστε να διαμορφώσει ένα δικό του προσωπικό ύφος στον κρητικό χορό. Σ΄ αυτό επίσης συνετέλεσε η επαφή του με διαφορετικούς δασκάλους αλλά και χορευτές από όλες τις περιοχές της Κρήτης.

Η Χοροδιδασκαλία του στην Αθήνα ξεκίνησε στο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φρεδιανών Αθήνας.

Xοροδιδάσκαλος του Σύλλογου Κρητών Γλυφάδας “Η Κρήτη”  από το 2006 έως 2019

Είναι ο ιδρυτής και χοροδιδάσκαλος του  Λαογραφικού Ομίλου  «Κρήτες»

Εισηγητής Χοροδιδάσκαλος σε Σεμινάρια:

 1.  To 2009 ως εισηγητής του σεμιναρίου Κρητικού χορού στην κισσσαμίτικη  σχολή Κρητικών χορών "Ονειροκρήτες" της Ευαγγελίας Κουνελάκη. Το σεμινάριο έγινε στα Ανώγεια Ρεθύμνης.
 2.  Τον Ιούλιο του 2013 ως εισηγητής στο Σεμινάριο με θέμα τον Κρητικό Χορό, στο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που διεξήχθη στα Χανιά, στα πλαίσια του προγράμματος εργασιών και δρώμενων Νεολαίας.
 3.  Το Μάρτιο του 2014 ως εισηγητής του σεμιναρίου κρητικών χορών στο Βέλγιο σε συνεργασία με το Ecole de danse «Fanouris Trikilis».
 4.  Το Φεβρουάριο του 2015 ως εισηγητής στο σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού σε μαθητές γυμνασίου  του "Αρσακοίου Ψυχικού".
 5.  Τον Μάρτιο του 2015 ως εισηγητής για δευτερη συνεχή χρονιά σεμιναρίου στις Βρυξέλες σε συνεργασία με το Ecole de danse «Fanouris Trikilis».
 6.  Τον Ιούλιο του 2015 εισηγητής σε σεμινάριο κρητικού χορού στην Πάτμο.
 7.  Τον Νοέμβριο του 2015 εισηγητής σε σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού στους ενιακοόσιους (900) μαθητές του "Αμερικάνικου Κολεγίου".
 8.  Τον Μάρτιο του 2017 ως εισηγητης στο σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού στο Σύλλογο Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης»
 9.  Τον Απρίλιο του 2019 ως εισηγητής στο σεμηνάριο με θέμα  "Η τεχνη του Πρωτοχορευτή" που διωργάνωσε η Παγκρήτιος Αιτολοακαρνανίας 
 10.  Το Απριλιο του 2019 ως εισηγητης στο σεμηνάριο με τίιτλο η "Η τεχνη του Πρωτοχορευτή"  of the Greek Community af Amsterndam στην Ολλανδία
 11. Τον Απρλιο του 2023 ως εισηγτής στο σεμνάριο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών ΆΓΡΑΦΑ/23, στη Καρδίτσα που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων ΜΕΝΕΛΑΪΣ.
Pin it

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Ώρες λειτουργίας:

  Καθημερινά, 18:00 - 21:00
 • Διεύθυνση:

  Πεντέλης 22
  Περιστέρι
 • Τηλέφωνο:

  217 70 42 111
  210 35 78 891 (Πρωινές ώρες)
  697 488 74 38
 • Email:

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.