Ο Όμιλος

Αναζήτηση

Βιογραφικό

gp

Βιογραφικό χοροδιδασκάλου Πετράκη Γιώργου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά με καταγωγή από τον Αποκόρωνα και την Κίσσαμο.

Είναι Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Metropolitan του Λονδίνου, με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Kentucky των ΗΠΑ και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η πρώτη του επαφή με την κρητική παράδοση ήταν σε ηλικία 7 χρονών με την πρώτη ομάδα του χορευτικού ομίλου «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» και με δάσκαλο του τον Αμαριώτη Κωστή Μπούτζουκα. Η συμμετοχή της ομάδας σε πολλές εκδηλώσεις στην τοπική κοινωνία των Χανίων και σε όλη την Κρήτη, σε συμπόσια και διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, του έδωσαν αρκετή εμπειρία σε χορευτικές παραστάσεις.

Δάσκαλός του επίσης στα Χανιά ήταν και ο Θεοχάρης Ξηρουχάκης όπου ως πρωτοχορευτής του στο συγκρότημά «Λεβεντογέννα Κρήτη» εκτός των πολλών παραστάσεων, συμμετείχε και στα διετή γυρίσματα της πρωτοποριακής βιντεοταινίας εκμάθησης κρητικών χορών Η Λεβεντιά των Κρητικών Χορών.

Με την άφιξη του στην Αθήνα το 2003, εντάχτηκε στην χορευτική ομάδα του «Κέντρου Κρητικού Πολιτισμού» με το δάσκαλο Θοδωρή Τσόντο.    

Τελευταίος του σταθμός ο «Λαογραφικός Όμιλος Κουρήτες» με δάσκαλο και πρόεδρο το Μανώλη Παττακό, όπου για εφτά χρόνια ως πρωτοχορευτής τίμησε την Κρήτη με πολλές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με τους Κουρήτες επίσης χόρεψε στο Θέατρο Παραδοσιακών Χορών της Δώρας Στράτου.

Ο Γιώργος Πετράκης έχει εκπροσωπήσει την κρητική παράδοση ως πρωτοχορευτής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος αλλά και χώρες του εξωτερικού όπως  Βέλγιο, Γερμανία, Φιλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Κίνα , Αμερική.

Το στίγμα του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αττικής το έδωσε δυναμικά με την εκλογή του  ως αντιπρόεδρος και κοσμήτορας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρητίου Ενώσεως, του μεγαλύτερου πολιτιστικού Σωματείου στην Ελλάδα.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Τόσο η καταγωγή όσο και τα ερεθίσματα από τις δύο διαφορετικές επαρχίες των Χανίων στις παραλλαγές και τοπικές ιδιομορφίες του χορού, συνετέλεσαν ώστε να διαμορφώσει ένα δικό του προσωπικό ύφος στον κρητικό χορό. Σ΄ αυτό επίσης συνετέλεσε η επαφή του με διαφορετικούς δασκάλους αλλά και χορευτές από όλες τις περιοχές της Κρήτης.

Η Χοροδιδασκαλία του στην Αθήνα ξεκίνησε στο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φρεδιανών Αθήνας.

 Από το 2006 είναι ο χοροδιδάσκαλος του Σύλλογου Κρητών Γλυφάδας “Η Κρήτη” με πολλά τμήματα και μαθητές από όλες της ηλικίες.

Είναι ιδρυτής και χοροδιδάσκαλος του  Λαογραφικού Ομίλου  «Κρήτες»

Σεμινάρια:

   - To 2009 παρέδωσε διήμερο σεμινάριο χορού στην κισσσαμίτικη  σχολή Κρητικών χορών "Ονειροκρήτες" της Ευαγγελίας Κουνελάκης. Το σεμινάριο έγινε στα Ανώγεια Ρεθύμνης.

   -Το Ιούλιο του 2013 παρέδωσε Σεμινάριο με θέμα τον Κρητικό Χορό, στο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που διεξήχθη στα Χανιά, στα πλαίσια του προγράμματος εργασιών και δρώμενων Νεολαίας.

  -Το Μάρτιο του 2014  παράδωσε σεμινάρια κρητικών χορών στο Βέλγιο σε συνεργασία με το Ecole de danse «Fanouris Trikilis».

 - Τον Φεβρουάριο του 2015 παρέδωσε σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορου σε μαθητές γυμνασίου  του "Αρσάκιου Ψυχικού".

  -Τον Μάρτιο του 2015 παρέδωσε για δευτερη συνεχή χρονιά παρέδωσε σεμινάριο στις Βρυξέλες σε συνεργασία με το Ecole de danse «Fanouris Trikilis».

  -Τον Ιούλιο του 2015 παρέδωσε σεμινάριο κρητικού χορού στην Πάτμο.

 -Τον Νοέμβριο του 2015 παρέδωσε σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού στους ενιακοόσιους (900) μαθητές του "Αμερικάνικου Κολεγίου".

 

Τον Μάρτιο του 2017 παρέδωσε σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού στο Σύλλογο Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης»
Pin it

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Ώρες λειτουργίας:

  Καθημερινά, 18:00 - 21:00
 • Διεύθυνση:

  Πεντέλης 22
  Περιστέρι
 • Τηλέφωνο:

  217 70 42 111
  210 35 78 891 (Πρωινές ώρες)
  697 488 74 38
 • Email:

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.